Mayweather tog otillåten dropp – Pacquiao kräver ny match

Boxningsstjärnan Floyd Mayweather ska ha tagit dropp mellan invägningen och mötet med Manny Pacquiao i maj. Något som får Pacquiao att kräva en returmatch.

Manny Pacquiao kräver att hans match mot Floyd Mayweather ska gå om sedan uppgifter gör gällande att Mayweather tagit dropp efter invägningen och före den stora matchen mot Pacquiao den 2 maj i år, en match som Mayweather vann efter poäng.

Dropp är otillåtet även om innehållet i vätskan som användes efter tester påstås vara rent och taget mot uttorkning. Metoden i sig bryter mot dopningsregler eftersom det kan maskera dopning.

Mayweather har friats och beviljats undantag av USADA, som är Wadas amerikanska gren, i efterhand. Detta meddelades först tre veckor efteråt. Och detta ifrågasätts nu av Nevadas boxningskommission och Pacquiao.

SB Nation gjorde avslöjandet nu i samband med Mayweathers förmodade sista match genom vilken han ska bli historisk och tangera Rocky Marcianos rekord i antal matcher som obesegrad som proffs.

Mayweather och Pacquiao har stridit om dopningstester förr under år av förberedelser inför ett möte mellan de båda. Dessutom har USADA och Nevadas boxningskommission stridit om rätten att testa och döma i dopningsfrågor.