Skrällen: Serena utslagen i semifinalen

3:38 min

Serena Williams dröm om att vinna samtliga fyra Grand Slam-turneringar samma år är krossad. I semifinalen i US Open blev det en skrällförlust mot 43-rankade italienskan Roberta Vinci.

Roberta Vinci stod för en jätteknall när hon slog hemmahoppet och storfavoriten Serena Williams i semifinalen i US Open. Setsiffrorna blev 2-6, 6-4, 6-4.

– Jag vill inte prata om hur besviken jag är, säger Serena Williams på presskonferensen efter matchen.

Roberta Vinci hade inför mötet aldrig spelat en semifinal i Grand Slam-sammanhang.

Den 32-åriga italienskan hade aldrig slagit Serena Williams tidigare, och inte ens tagit ett set av amerikanskan i deras fyra föregående möten.

– Det bästa ögonblicket i mitt liv, säger Vinci och fortsätter:

– När jag vaknade i morse tänkte jag bara att jag skulle njuta, ha kul. Jag trodde inte att jag skulle vinna. Jag tänkte bara på att jag skulle få över bollarna, springa och att inte tänka på att det var Serena på andra sidan, sade Vinci som bad om ursäkt för att ha satt stopp för hemmahoppet, som i och med semifinalförlusten också gick miste om chansen att ta sin 22:a grand slam-titel, lika många som Steffi Graf.

I och med förlusten lyckades Serena Williams inte med att bli den första kvinna att vinna samtliga fyra Grand Slam-turneringar under samma år sedan Steffi Graf gjorde det 1988.

I finalen väntar Vincis italienska landsmaninna Flavia Pennetta som tidigare under fredagen slog Simona Halep.

Det är första gången som två spelare från Italien möts i en Grand Slam-final. Det har aldrig hänt under den tid som professionella spelare fått delta (från år 1968).