Kahnberg om hjärnskakningen: ”Har fortfarande inte haft en helt bra dag”

8:27 min

För drygt sju månader sedan råkade ishockeyspelaren Magnus Kahnberg ut för sin andra svåra hjärnskakning efter en tackling mot huvudet.

Händelsen påverkar Magnus liv mycket tydligt.

– Jag känner fortfarande av det hela tiden, säger han och beskriver hur han tvingats lägga om sitt liv; sänka sitt tempo till en nivå där han måste planera hela dagarna med enstaka händelser och göromål mellan de många vilopauser han är tvungen att ta för att hjärnan ska orka med - för att hans hjärntrötthet(som det kallas) inte ska bli för påtaglig och svårhanterad.

– Min målsättning är, alltjämt, att kunna spela ishockey igen... Fast jag inser att det ligger långt bort. Som det är nu orkar min kropp inte med att träna alls och så fort jag böjer huvudet framåt får jag yrsel och blir illamående. Sen tål jag inte stimmiga miljöer och annat som innehåller för mycket intryck, berättar Magnus Kahnberg, som är en av de ishockeyspelare som inte kan spela mer på grund av tacklingar mot huvudet.

Situationen med tacklingar mot huvudet som ger hjärnskakningar och stora problem för de drabbade har fått Svenska hockeyligan att skärpa straffet för sådana tacklingar inför den kommande säsongen.

Hör hela intervjun med Magnus Kahnberg i ljudklippet ovanför.