Boxning

Jack inför titelmatchen: "Jag kan göra allt"

5:02 min

Badou Jack ska försvara VM-bältet i Las Vegas mot George Grooves. Och den svenska världsmästaren tror på nya framgångar.

Det är massor av engelska fans på plats på invigningen i Las Vegas. Efter att Jack och hans motståndare - engelsmannen George Grooves - vägts in och på brukligt vis stirrat ut varandra får han frågan om supportrarna skrämmer honom. Nej, säger Sveriges senaste världsmästare i boxning, fansen kan ju inte slåss för Grooves.

Badou Jack är född på Södermalm i Stockholm men är som boxare uppväxt i Stockholm AIF och Djurgården IF. Nu ska alltså 31-åringen för första gången försvara sin VM-titel. Men trots den uppgiften - och ett även för Las Vegas ovanligt varmt väder - så tar Jack det hela coolt.

– Jag försöker ha samma mentalitet. Jag är en underdog. Jag ser fram emot matchen och det känns riktigt bra, säger Jack.

Jack blev i våras världsmästare efter tolv tuffa ronder mot amerikanen Anthony Direll. Då höll Jack offensiven och aggressiviteten uppe matchen igenom. Men det är inte säkert att det blir samma taktik under söndagsmorgonen.

– Det är en annorlunda motståndare, men det där är min stil. Men vi får se när vi kommer in i ringen.

Vilken är din största styrka?

– Min största styrka är min mentala styrka. Men jag kan göra allt. Jag kan boxas på distans, jag kan boxas i närkamp. Jag kan slå hårt och jag kan göra det mesta.

Sedan tre år tränar Jack för legendaren Floyd Mayweathers stall, någonting som Stockholmssonen är tacksam för.

– Han har hjälpt mig med allt. Han är en väldigt god vän och han har räddat min karriär. Han gillar hur jag fightas och han gillar mig sedan första dagen. Då köpte han loss mig från min förra promoter och sedan dess har allt gått bra.

Jack boxas på samma gala som sin nya promotor som enligt uppgift ska göra sin sista match. Floyd Mayweather ska nämligen möta Andre Berto och målet är att tangera Rocky Marcianos bedrift, vilket skulle innebära 49:e segern i den 49:e proffsmatchen.