Penetta vann US Open - avslutar karriären

Italienska Flavia Pennetta vann finalen ikväll mot sin landsmaninna Roberta Vinci med 2 - 0 i set.

Det var som en saga. Två barndomskompisar som tog sig till finalen i en av världens mest prestigefyllda tennisturneringar.

Men Flavia Pennetta var för överlägsen för att skapa spänning i damernas US Open-final - som blev hennes första och sista.

Mindre än ett dygn efter att Roberta Vinci skrällde mot världsettan Serena Williams stod italienskan på centercourten igen. Den här gången mot barndomskompisen och landsmaninnan Flavia Pennetta, som timmar tidigare överraskat mot världstvåan Simona Halep.

Men lugnet som Vinci visade mot Williams var i finalen förbytt mot stress och nervositet. Och säkerheten mot enkla misstag.

--Det var tufft. Jag var trött, särskilt i första set. Jag försökte göra mitt bästa, men Flavia var fantastisk, sade Vinci efter matchen.

Vinci höll spelet uppe i det första setet som hon förlorade i tiebreak. I det andra setet Pennetta kontrollerade händelserna från början till slut och vann med 7-6, 6-2.

--Jag är väldigt lycklig. Jag trodde aldrig att jag skulle nå så långt. Det var en överraskning även för mig, sade Pennetta i segerintervjun.

Den 33-åriga italienskan, som inför årets US Open stod i 150 gånger pengarna som segrare, tog i och med lördagens seger sin första singeltitel i en grand slam-turnering och tillkännagav att hon avslutar karriären.

--Det är så här jag önskar säga farväl till tennisen, sade hon samtidigt som det gick ett sus av förvåning på läktarna.

I och med segern tilldelades hon en check på 3,3 miljoner dollar, drygt 27 miljoner kronor - ett hyfsat tillskott i pensionskassan.