Fotboll - Landslagsfotboll

Lagerbäck: "Känns mer speciellt med Island"

3:52 min

För en vecka sedan kvalificerade sig Island till EM. Sedan dess har det varit intensiva dagar för förbundskapten Lars Lagerbäck.

Lars Lagerbäck var på plats på Stockholmsarenan för att kolla in några av sina EM-klara landslagsmän. När Radiosporten frågade vad som har varit roligast veckan efter att Island kvalificerat sig för EM, så kom svaret snabbt.

– Det är i slutändan resultatet, det går inte att komma ifrån. Att med två matcher kvar ha kvalificerat sig för EM, det är en helt fantastisk känsla. Och en fantastisk prestation av killarna. Det är svårt att beskriva med något annat ord än fantastiskt.

Går det att jämföra känslorna med när du som förbundskapten tog Sverige till slutspel?

– Det var otroligt stort att gå till slutspel med Sverige, det är ju det bästa man kan göra med ett landslag. Åtminstone inledningsvis. Men det känns mer speciellt med Island. Det är ju ett litet land som aldrig varit i EM tidigare, och sedan så har all uppslutning gjort det till någonting speciellt.

Hur kommer ni att ladda inför EM nu?

– Vi har inte tittat på det i detalj än. Men detaljplaneringen börjar nu, och vi har börjat titta på motståndarna. Vi kommer nog lägga upp det på samma sätt som med Sverige tidigare, det brukade gå bra, säger Lagerbäck om tiden innan EM i Frankrike nästa sommar.

För en längre intervju med Lagerbäck så tryck på ljudlänken ovan.