Fotboll - Damlandslaget

Asllani tvekar om blågul framtid

Officiellt avstår hon det kommande EM-kvalet av privata skäl. Men Kosovare Asllani kan inte säga om eller när hon spelar i landslaget igen.

– Vi får se. Jag vet att det väcker frågor, men jag vill inte säga mer nu, så säger Asllani om framtiden i landslaget.

Anfallsstjärnan hade ett tungt VM i Kanada och det är ingen hemlighet att 26-åringen och förbundskaptenen Pia Sundhage haft kontroverser.

När Sundhage i förra veckan tog ut truppen till EM-kvalen mot Moldavien (den 17 september i Chisinau) och Polen (Gamla Ullevi den 22 september) fanns Asllani inte med.

Hon spelade heller inte från start när Paris SG mötte Montpellier i toppmatchen i franska ligan i Saint-Germain-en-Laye utanför Paris på söndagseftermiddagen.

Ett kompismöte med fem svenska landslagsspelare på planen. Asllani, Lisa Dahlkvist och Caroline Seger i PSG och Linda Sembrant och Sofia Jakobsson i Montpellier.

Asllani kom in i 88:e minuten och höll så när på att skapa ett friläge, men mittbacken Sembrant kom i vägen och Montpellier tog en viktig poäng.

Efter matchen skyndade Sembrant och Jakobsson till en väntande bil som skjutsade dem till Charles de Gaulle-flygplatsen och planet hem till samlingen i Göteborg.

Asllani åker också hem under EM-kvaluppehållet. Men av andra, privata, skäl.

– Det är lite grejer som händer där hemma, säger hon.

Förbundskaptenen Pia Sundhage menar dock att Asllanis nej inte har något att göra med tidigare meningsskiljaktigheter dem emellan.