Djokovic segrade i US Open

Novak Djokovic vann US Open för andra gången genom att besegra Roger Federer. Men den tionde grand slam-titeln ska inte bli den sista för Novak Djokovic.

Det ska en hälsosam livsstil se till.

– Om jag fortsätter så får jag förhoppningsvis fler möjligheter att fajtas om de här troféerna, säger tennisens världsetta efter US Open-triumfen. 

Novak Djokovic vann US Open för andra gången genom att besegra Roger Federer med setsiffrorna 6-4, 5-7, 6-4, 6-4.

Genom vinsten på Flushing Meadows i New York har den 28-årige serben tagit tre av årets fyra grand slam-turneringar - enda plumpen var förlusten mot Stan Wawrinka i finalen i Franska Öppna.
– Det har varit en otrolig säsong. Jag har haft tur som har fått varit med om en sån stor succé i år, att vinna tre av fyra, säger Djokovic.
– Det är helt otroligt vad jag åstadkommit. Jag är väldigt glad och stolt över det.

Finalen kunde dock ha fått ett helt annat slut för Djokovic. Tidigt i matchen, som blev tre timmar försenad på grund av regn, halkade han på en blöt fläck på banan och skrapade sig blodig.
– Lyckligtvis var det inget allvarligt. Jag fick bara skrapsår. Jag vred inte till något, jag gjorde inte illa mig.

Svårare än 2011

Novak Djokovic har nu vunnit tio grand slam-turneringar och bara sex män har vunnit fler. Djokovic är precis bakom Björn Borg och Rod Laver, han har två upp till Roy Emerson, fyra upp till Rafael Nadal och Pete Sampras och sju upp till Roger Federer.
– Att bara nämnas i samma sammanhang som dem är något speciellt.

Titeln var hans andra i US Open och precis som 2011, då han vann första gången i New York, kammade han hem tre grand slam-titlar samma år.
– Det var mycket svårare i år än 2011. Men jag är verkligen en helt annan människa i år än jag var då. Jag är pappa och make. Jag känner mig mer komplett som spelare. Är fysiskt starkare, mentalt mer erfaren och även tuffare.

Finalförlustsviten bruten

Han har även varit i US Open-final ytterligare fyra gånger - 2007, 2010, 2012 och 2013.
– Jag är glad att traditionen med finalförluster här nu är bruten, säger Djokovic.

28-åringen säger att han blivit framgångsrik för att han alltid sett till att ta hand om sin kropp och sitt psyke.
– Jag vill fortsätta att ha samma livsstil. Förhoppningsvis kan det ge mig ett långt liv och att jag kan få många år till då jag får möjlighet att fajtas för de här troféerna.