Snabbguide: Läget inför SHL-premiären

Radiosporten ger er koll på de fyra lag som inleder SHL-säsongen i kväll. 

Nedsläpp kl 19.00 och vi sänder i P4, webbradion och via appen Sveriges Radio Play.


Karlskrona - Färjestad

Förra säsongen: Nykomlingen Karlskrona mot Färjestad som kommer från en historiskt svag fjolårssäsong, där det inte ens blev kvartsfinalspel.

Försäsong: Lagen har nästan identiskt facit under försäsongen, har tagit 1,70 och 1,71 poäng per match i snitt. Hamnade tia och nia i SHL-försäsongstabellen.

Så tippas lagen: Färjestad har storsatsat och är en av förhandsfavoriterna. Karlskrona tippas i botten.

SAGT OM KARLSKRONA: ”Karlskronas lag består i mångt och mycket av spelare som har fått ta den här rollen att flytta till Karlskrona i stället för att stanna kvar i andra SHL-klubbar. De flesta killarna har fått respass. Det kan vara positivt, man kan bygga mycket kring sådana känslor att man ska ta revansch, men jag tror inte att Karlskrona räcker till som trupp och som grupp i SHL”. /JÖRGEN JÖNSSON.

SAGT OM FÄRJESTAD"Många har ju fastnat för att man har fått dit Johan Ryno och Mikael Johansson, och det är väl bra. Men backsidan går inte av för hackor. Jag tycker att deras nyförvärv, både forwards och backar, överskrider de grabbar som har stuckit". /L-G JANSSON.

 


 

Linköping - Djurgården

Förra säsongen: Linköping tog sig till semifinal i våras. Djurgården kom nia i tabellen och missade kvartsfinalspel.

Försäsongen: Linköping är det SHL-lag som gått bäst under försäsongen. Eller vad sägs om 2,88 av 3 i poängsnitt per match. Djurgården först elva i den tabellen.

Så tippas lagen: Båda tippas som mittenlag. LHC rankas generellt lite högre än Djurgården.

SAGT OM LINKÖPING: "Niklas Persson är en kille som har varit där förut, han vet vad det handlar om och är en ledartyp som har levererat bra i alla klubbar som han spelat i. Det som också talar för LHC är backsidan, där man egentligen har behållit hela stommen. Tillsammans med målvakterna så är försvarsspelet ganska så intakt". /L-G JANSSON.

SAGT OM DJURGÅRDEN: "Det finns en positiv kraft kring Djurgården. Trots att jag sitter i Karlstad så känns det som att mycket är positivt kring det här laget. Patrick Thoresen är en artist som kommer visa sina bästa stunder i SHL, tillsammans med (Tomi) Sallinen som jag tyckte var enormt duktig i Leksand ifjol. De kommer hjälpa det här laget framåt. Man har behållit stommen, det är inte alls många nyförvärv, vilket gör att det här laget säkerligen kommer vara lite bättre än ifjol". /JÖRGEN JÖNSSON.