Rosenbergs svåra utmaning: Thiago Silva

0:59 min

– Paris har lika många stjärnor som finns på himlen, sa Åge Hareide på presskonferensen på Parc de Princes i Paris igår.

Men frågan är om inte Markus Rosenberg står inför den tuffaste utmaningen när han ska försöka överlista mittbacken Thiago Silva, av många ansedd som bäst i världen.

Thiago Silva, 30, har av många pekats ut som världens främsta mittback under de senaste åren då han varit Paris viktigaste spelare tillsammans med Zlatan. Silva har själv sagt att han siktar på att ta PSG till Champions League-final den här säsongen.

För Markus Rosenberg, Malmös allra mest hyllade spelare, kan det vara karriärens främsta utmaning.

– Troligtvis, säger MFF-kaptenen till Radiosporten i Paris, men tillägger samtidigt att det är svårt att ranka.

Rosenberg håller Silva som en av världens bästa utan tvekan.

Silva flyttade från Milan 2012 och har sedan dess varit stöttepelaren i PSG:s defensiv. Han har två gånger kommit med i FIFA:s världslag.

– Jag har mött Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid) och några andra. Juventus försvar förra året var riktigt bra, säger Rosenberg.

Vi kanske får återkomma efter matchen och ranka?

– Ja, det får vi göra, säger Rosenberg.

Kanske finns hoppet för Rosenberg istället att finna i PSG:s målvaktssituation där nya Kevin Trapp som hämtats från Tyskland hade en besvärlig afton i fredags. I PSG:s 2-2-match mot Bordeaux stod han för rejäla tavlor som låg bakom båda baklängesmålen och han buades till och med ut av de egna fansen.

– Det är ett stort steg från honom att gå från Frankfurt till Paris. I Frankfurt har man inga större målsättningar.

Kan du utnyttja det, om det sitter i huvudet?

– Jag försöker alltid utnyttja målvakterna. Kommer jag till avslut så avslutar jag alltid.