Lewicki: ”Minst lika stort som EM-finalen”

4:00 min

Malmö FF:s mittfältare Oscar Lewicki har haft ett bra fotbollsår 2015. Efter U21 EM-finalen i somras väntar nu flera stormatcher i Champions League, närmast mot Paris SG på bortaplan ikväll.

– Jag skulle vilja påstå att denna matchen är minst lika stor som en EM-final, säger Lewicki till Radiosporten.

 Oscar Lewicki kommer sannolikt att bli en viktig spelare för Malmö ikväll. Den hårt jobbande mittfältaren var tveksam till start mot Elfsborg i allsvenskan i helgen men spelade till sist ändå. Tränaren Åge Hareide gör ingen hemlighet av att han gärna ser honom i laget.

– Han är en spelare som biter killarna i anklarna och det gillar jag, sa norrmannen på MFF:s presskonferens i Paris igår ikväll.

Lewicki var ju också en av hjältarna i sommarens EM-slutspel för U21-landslag som slutade med svensk triumf i Prag efter finalseger på straffar mot Portugal. Men Champions League-äventyret är en lika stor grej, enligt 23-åriga Lewicki.

– Jag skulle vilja påstå att denna matchen är minst lika stor som en EM-final. Det smäller jäkligt högt, säger Lewicki till Radiosporten utanför spelarhotellet i Paris.

Sin egen roll i matchen har han ganska klar för sig.

– Det kommer bli mycket spring antagligen men det är bara att ställa in sig på det.

Paris är förstås skyhöga favoriter inför matchen och det är inte lätt att peka ut några svagheter. Inte ens för MFF som ägnat lång tid åt att scouta motståndet under de senaste veckorna.

– Det är ett komplett lag men bra spelare på varje position. Det är svårt att hitta några kryphål där.

Zlatan i motståndarlaget och flera tusen MFF-supportrar på läktaren. Hur ska det bli?

– Det är fokus precis som vanligt så man inte blir överväldigad, säger Lewicki.