Hemvändare ska lyfta HV71 efter krisen: ”Stort hjärta ger lite extra”

8:10 min

För supportrarna till HV71 har nog inte bara dagarna utan hela säsongerna känts ganska grå allt sedan det senaste SM-guldet för fem år sedan.

Inte bara grått, utan lika helsvart som löpsedelsrubrikerna, var det i maj två månader efter att HV åkt ur i SM-kvartsfinal igen. Då utspelades en ledarstrid inför öppen ridå, som slutade med att tränaren Andreas Johansson med assisterande fick lämna klubben. Även flera ledamöter i styrelsen valde att hoppa av.

Engagemang och HV-hjärta honnörsord när klubben nu rustar för framtiden. Spelare och ledare som kommer från bygden och gärna spelat i klubben tidigare, verkar vara modellen. Tre av årets nyförvärv har spelat i HV tidigare: Simon Önerud återvänder från Modo, Oscar Sundh ansluter från Linköping och Martin Thörnberg kommer tillbaka till moderklubben efter fyra säsonger i KHL.

Thörnberg har tre SM-guld. Men inte klubbens allra första – fast det var i stället pappa Owe med och tog 1995. Och HV:s nye tränare Johan Lindbom nu 20 år senare var den som avgjorde den där SM-finalen.

Johan Lindbom, som förra säsongen tränade kommunens division 1-klubb HC Dalen, tvekade inte när han i somras fick erbjudandet att efterträda Andreas Johansson.

Hör intervjuerna i inslaget ovan.