Henriksson: ”Vågar Rosenberg kaxa upp sig mot PSG-backarna?”

1:08 min

Klockan 20.45 i kväll är det dags. Zlatans Paris SG möter Malmö FF i Champions League i Paris. Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson är spänd på att se hur Markus Rosenberg klarar av duellen mot PSG-backarna.

– Det ska bli jättespännande att se Markus Rosenbergs duell mot Thiago Silva och David Luiz. Dels för den sportsliga utmaningen för Rosenberg, men också om man tittar på hans sätt att spela, det här lite kaxiga och framfusiga sättet. Vågar han spela så mot två av världens bästa mittbackar, funderar Henriksson.

Han kommenterar matchen i kväll i Sportextra tillsammans med Christian Olsson. I fjolårets Champions League-spel tog Malmö bara poäng mot Olympiakos. Att MFF ska ta poäng borta mot Paris SG tycker Henriksson känns orealistiskt.

– Hade Zlatan varit skadad och inte spelat hade ju det varit ett hopp för Malmö FF, men nu verkar han finnas med från start. Då får hoppet vara att han inte är 100 procent. Men det ska mycket till för att Malmö ska plocka poäng, PSG är ett av de starkaste lagen i Europa. Det är få lag i turneringen som man hade gett hopp om att ta poäng borta mot PSG.

Matchguide inför PSG-Malmö FF