Sverige VM-laddar mot Brasilien

Ett träningsläger ihop med det regerande världsmästarlaget Brasilien blir det första steget i Sveriges uppladdning inför handbolls-VM i december.

Lägret i Playitas på kanarieön Fuerteventura blir under en vecka, 4-11 oktober, då Sverige i egenskap av arrangörsland inte har några matcher att spela i det pågående kvalspelet till EM 2016.

"Eftersom vi inte kvalar får vi en utmärkt och unik möjlighet att samlas och träna med fokus på VM. Vi kommer också att spela en inofficiell landskamp på 3x25 minuter under en av dagarna", säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson i ett pressmeddelande.

En debutant finns med i truppen till lägret - målvakten Martina Thörn som tidigare spelade i Västerås Irsta, och nu är proffs i Norge.

Sverige fortsätter sedan VM-laddningen med att spela en fyrnationsturnering i Norge 26-29 november och en landskamp mot Rumänien på hemmaplan 2 december.

Handbolls-VM avgörs 5-20 december i Danmark.

Förbundskaptenen Tomas Sivertsson har tagit ut följande 19 spelare till handbollslandslagets träningsläger på Fuerteventura 4-11 oktober:

Målvakter:

Filippa Idéhn, Esbjerg, Johanna Bundsen, Sävehof, Martina Thörn, Glassverket.

Vänstersex:

Louise Sand, Sävehof, Edijana Dafe, Köpenhamn.

Mittsex:

Linn Blohm, Holstebro, Frida Tegstedt, Füchse Berlin.

Högersex:

Nathalie Hagman, Holstebro, Emma Hawia-Svensson, Skuru.

Nio meter:

Linnea Torstenson, Bukarest, Isabelle Gulldén, do, Johanna Ahlm, Midtjylland, Sabina Jacobsen, do, Jamina Roberts, Holstebro, Anna-Maria Johansson, Skövde, Angelica Wallén, Toulon, Jenny Alm, Esbjerg, Johanna Westberg, Randers, Carin Strömberg, Skuru.