Franska medierna om Zlatan: ”Fumlig och nonchalant”

1:28 min

Matchen mellan PSG och Malmö FF som slutade 2-0 i Paris  får också stort utrymme i franska medier i dag. Vår korrespondent har tittat i franska medier.

Zlatans uttalanden efter matchen om hur det var en fantastisk upplevelse att möta sitt gamla får rubriker i flera tidningar i dag.

Den svenska internationella anfallaren i PSG ville markera sig mot sin tidigare klubb men han visade inte ett uns av något som skulle kunna ha förvandlats till ett mål. 

Även om han ville briljera inför sina gamla klubbfärg är det inte inför mötet med den här typen av motståndare som förväntningarna på den svenska giganten är som störst utan inför andra matcher där all hans talang behövs, skriver tidningen L'Equipe.

Le Parisien skriver att Ibrahimovic gjorde dåliga val åtskilliga gånger. "Fumligt och utan en explosiv känsla", skriver Le Parisien.

I fransk radio har kommentatorer uttryckt oro över att Ibrahimovic inte sprang mer på planen och vissa anser att han uppträdde "nonchalant". Det och hans skador kan ställa till med problem för PSG framöver, anser fotbollskommentatorer.

Men han får beröm för passningen till Cavani. Tidningarna anser att PSG-spelarna var överlägsna mot Malmö. Segern tillhör nödvändigtvis inte de som utgör favoriterna i ligan men den visar att de franska regerande titelmästarna står på en stabil grund inför duellen med Real Madrid om förstaplatsen i Grupp A, skriver L´Equipe.

Matchen får tre av sex stjärnor i tidningen i dag.