Återbud till World Cup drabbar Sandviken ekonomiskt

3:04 min

Två Ryska lag har tackat nej till deltagande i årets World Cup i bandy, och återbuden kan drabba arrangerande Sandvikens AIK ekonomiskt.

Det blir bara 14 lag i når årets World Cup spelas i Sandviken i oktober. Två av de sex ryska lag som bjudits in har tackat nej, det ena med tydlig hänvisning till att man inte har råd att komma.

Två lag färre innebär ett ekonomiskt bortfall för arrangören Sandvikens AIK i form av uteblivna startavgifter på totalt 70 000 kronor.

SAIK hoppas kunna kompensera bortfallet genom att förhandla ner det belopp man betalar till Internationella bandyförbundet för att få arrangera cupen.

– Det är inte reglerat i avtalet vad som gäller när inte alla lag kommer, säger Sandvikens turneringsansvarige Peter Larsson till Radiosporten.

– 70 000 är en stor summa för alla svenska bandyföreningar, men vi står inte och faller med det.

Peter Larsson tror inte att det är någon kris när det gäller turneringens framtid.
– De ryska lagen vill vara med, vi har pratat med spelare och ledare i de ryska lagen och man tycker det är tråkigt att inte kunna vara med.

Turneringsledningen hoppades i det längsta på ett positivt svar från Ryssland, och när det negativa beskedet kom fanns det ingen möjlighet för något svenskt lag att ta över platsen. De aktuella svenska lagen hade redan tackat ja till andra turneringar.
– Vi får ta med det i beräkningarna till nästa säsong, om vi skall låsa deltagandet tidigare, säger Peter Larsson