Fifa-toppen tvingas lämna

Jérôme Valcke stängs omedelbart av från sin post som generalsekreterare för Internationella fotbollsförbundet, Fifa. Fransmannen anklagas för att ha sålt biljetter svart under VM 2014.

Jérôme Valcke stängs omedelbart av från sin post som generalsekreterare för Internationella fotbollsförbundet, Fifa.

Fransmannen anklagas för att ha sålt biljetter svart under VM 2014.

"Fifa har uppmärksammats om en serie misstankar rörande generalsekreteraren och har krävt en formell utredning av den etiska kommittén", skriver organisationen i ett pressmeddelande som publicerats på fifa.com.

En tidigare biljettförsäljningspartner har anklagat Valcke för att ha försett honom med biljetter till VM-slutspelet i Brasilien 2014 att sälja på svarta marknaden, till tre gånger ursprungspriset.

Något som han, genom ett uttalande från sin amerikanska advokat Barry Berke, förnekar ska ha ägt rum.

Jérôme Valcke har varit generalsekreterare i åtta år under Sepp Blatter.

Tidigare under dagen beslutade Schweiz att utlämna Eugenio Figueredo, tidigare vicepresident i Fifa, till USA. 83-årige Figueredo, som begärdes utlämnad av USA i juli, är anklagad för att vara inblandad i mutskandalen kring Fifa och dessutom för att falskeligen ha fått amerikanskt medborgarskap.

Uruguay-födde Figueredo var en av sju fotbollshöjdare som greps i Zürich i samband med Fifa-kongressen i våras, och riskerar fängelse i 20 år. Han har 30 dagar på sig att överklaga beslutet om utlämning.

Ytterligare fem män inblandade i Fifa-skandalen väntar på att det schweiziska justitieministeriet ska fatta beslut om eventuell utlämning.