SHL-premiärens tre största snackisar

Radiosporten har tagit ut SHL-premiärens tre största snackisar.

Burströms utvisningsentré

Skellefteåbacken Niclas Burström var den som fick överlägset mest retweets under kvällen. Anledningen är en lustig videosekvens. Burström blev förbannad när han blev utvisad i den andra perioden. På väg mot utvisningsbåset så försökte han sparka till sargen, men snubblade och ramlade in i utvisningsbåset. Snöpligt för Burström som sedan från utvisningsbåset fick se HV71 kvittera till 1-1. Burström gjorde sedan själv 2-1 i en match som Skellefteå vann med 3-2.

Länk till klippet här.

Oscar Dansks målvaktstavla

Frölunda-Rögle stod 1-1 när det återstod en minut kvar av tredje perioden. Då la Frölundas Oscar Fantenberg ned en puck mot Rögles målvakt Oscar Dansk för att få till en tekning. Men pucken gick rakt igenom Dansk och in i mål. Målvaktstavlan blev avgörande. ”Den där hade han ju, den lösa pucken", refererade Christian Olsson. "Jag blev chockad när jag såg att den gick in, men det var som ett Ronaldo-skott i hockey", sa Fantenberg till Radiosporten.

Malmös svaga försvarsspel

Nykomlingen Malmö hade stora problem i egen zon i premiärmatchen borta mot Brynäs (förlust 3-6). Radiosportens referent Magnus Wahlman sa att ”det är många spelare i Malmö som inte ska ha pucken i egen zon, det måste förbättras framöver". Malmös tränare Björn Hellkvist var också besviken på sina spelare efteråt. ”Jag ser inte med blida ögon på det, att vi fuskar med det detaljerna. Det är tråkigt att se, det är inte okej på något sätt”, sade Hellkvist.