Karlskrona-Färjestad i SHL-premiären. Foto: TT Nyhetsbyrån
Karlskrona föll i premiären. Tar man revansch mot Modo? Foto: TT Nyhetsbyrån

Snabbguide inför lördagens SHL-matcher

Historisk dag inom svensk ishockey. För första gången är det 7 SHL-matcher samma dag. Radiosporten presenterar här en en snabbguide inför lördagens matcher.

Modo - Karlskrona 16.00

Så gick det i premiären: Förlust för båda lagen. Modo föll med 1-4 borta mot Örebro efter en svag insats. Nykomlingen Karlskrona föll med 1-3 hemma mot Färjestad.

Inbördes möten i fjol: Karlskrona spelade i Hockeyallsvenskan så lagen möttes inte.

Heta spelare: Modos målvakt Adam Reideborn utsågs av Radiosportens Mats Dahlberg till Modos lirare i första matchen. Karlskronas nyförvärv Mattias Guter nätade direkt i debuten.


Djurgården - Skellefteå 16.00

Så gick det i premiären: Djurgården förlorade efter förlängning med Linköping. Skellefteå slog HV71 i premiären med 3-2. 

Inbördes möten i fjol: Skellefteå vann fyra av fem matcher. Djurgårdens enda seger kom efter förlängning på Hovet. 

Heta spelare: Djurgårdens nya back Linus Hultström gjorde ett mål och en assist i premiären. Radiosportens Peter Sundkvist utsåg Skellefteås nye back Alexander Urbom till matchens lirare i premiären.


Rögle - Linköping 16.00

Så gick det i premiären: Rögle föll snöpligt med 1-2 mot Frölunda efter en målvaktstavla i slutminuten. Linköping slog Djurgården efter förlängning med 3-2.

Inbördes möten i fjol: Inga inbördes matcher i fjol då Rögle spelade i Hockeyallsvenskan.

Heta spelare: Radiosportens Christian Olsson utsåg Jesper Jensen till Rögles lirare i premiären. Unge backen Gustav Forsling slog en delikat assist till 2-2-målet och låg även bakom Linköpings avgörande 3-2-mål.


Malmö - Örebro 16.00

Så gick det i premiären: Malmö hade en tung premiär, 3-6 borta mot Brynäs efter stora brister i försvarsspelet. Örebro blixtöppnade mot Modo och vann stabilt med 4-1.

Inbördes möten i fjol: Malmö spelade i Hockeyallsvenskan i fjol, därav inga möten.

Heta spelare: Kent McDonell i Malmö och Mikko Lehtonen i Örebro utsågs till matchens lirare av Radiosportens Magnus Wahlman och Mats Dahlberg i premiären. 


Luleå - Frölunda 18.30

Så gick det i premiären: Luleå slog mästarlaget Växjö på bortaplan med 3-2. Frölunda slog Rögle med 2-1 efter att Oscar Fantenberg avgjort med en lös puck mot mål i slutminuten. 

Inbördes möten i fjol: 3-2 till Luleå i inbördes möten. Samtliga matcher vanns av laget med hemmaplan.

Heta spelare: Radiosportens Janne Rindstig utståg Luleås målvakt Joel Lassinantti till matchens lirare i premiären. Christian Olsson utsåg Oscar Fantenberg till matchens lirare för Frölunda.


HV71 - Växjö 18.30

Så gick det i premiären: HV71 föll mot Skellefteå med 2-3 på bortais. Växjö förlorade även de med 2-3, mot Luleå. 

Inbördes möten i fjol: Växjö vann fyra av fem matcher i fjol.

Heta spelare: Björn Melin i HV71 och Robert Rosén i Växjö utsågs till matchens lirare av Radiosportens Peter Sundkvist och Janne Rindstig i premiären.


Färjestad - Brynäs 19.00

Så gick det i premiären: Färjestad tog en stabil seger då man besegrade nykomlingen Karlskrona på bortais med 3-1. Brynäs slog Malmö med 6-3.

Inbördes möten i fjol: 3-2 i matcher till Färjestad, trots att Brynäs hade en extra hemmamatch.

Heta spelare: Supertalangen Joel Eriksson Ek gjorde mål direkt för Färjestad i premiären. Brynäs främste spelare i premiären var Daniel Mannberg, enligt Radiosportens Magnus Wahlman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista