Växjös Richard Gynge (tv) i kamp om pucken med HV71:s Niklas Hansson. Foto: Mikael Fritzon/TT
Växjös Richard Gynge (tv) i kamp om pucken med HV71:s Niklas Hansson. Foto: Mikael Fritzon/TT
HV71 - Växjö 4-2

Andra raka förlusten för regerande mästarna

2:15 min

HV71 vann Smålandsderbyt mot de regerande svenska mästarna Växjö med 4-2.

Radiosportens Paul Zyra valde lagens lirare:
HV71: Niklas Hansson
Växjö: Ilkka Heikkinen

Växjö har fått en tung start på SHL-säsongen. I torsdags förlorade regerande mästarna mot Luleå i premiären och i lördagens Smålandsderby kom den andra raka förlusten.

– Det är så klart ruggigt tungt, det är synd, vi tar för mycket utvisningar och det straffar sig, säger Växjös Richard Gynge.

Segerorganisatörer för HV71 var Teemu Laine och Simon Önerud som gjorde två mål var. Laine inledde målskyttet efter fyra minuters spel genom att kriga in pucken bakom Christopher Nihlstorp i Växjömålet.

Den andra perioden dominerades av utvisningar och Ilkka Heikkinen tog tillfället i akt att kvittera när Växjö fick spela i numerärt överläge.

I den tredje perioden gjorde först Teemu Laine sitt andra mål för kvällen innan Simon Önerud utökade till 3-1 för hemmalaget. Hemvändaren höll sig framme på en retur från Nihlstorp.

– Det är klart att det påverkar positivt att vi har publiken i ryggen och man krämar ur några extra procent när man har dem i ryggen, säger Simon Önerud.

Växjö gav sig inte och Rikard Gynge fick in en reduceringspuck med sex minuter kvar av den tredje perioden, men några minuter senare kunde Simon Önerud punktera matchen genom att sätta 4-2 i tom kasse.

HV71 tog därmed sin första seger för säsongen efter premiärförlusten mot Skellefteå i torsdags. 


MATCHFAKTA

HV71-Växjö Lakers 4-2 (1-0, 0-1, 3-1)

Första perioden: 1-0 (4.33) Teemu Laine (Mattias Tedenby).

Andra perioden: 1-1 (7.10) Ilkka Heikkinen (Tuomas Kiiskinen, Cory Murphy) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (4.34) Teemu Laine (Chris Abbott, Mattias Tedenby) spel fem mot fyra, 3-1 (8.34) Simon Önerud (Martin Thörnberg, Björn Melin), 3-2 (13.48) Richard Gynge (Ville Varakas, Josh Hennessy), 4-2 (18.46) Simon Önerud (Niklas Hansson) spel fem mot fyra.

Skott: 22-23 (4-4, 6-12, 12-7).

Utv, HV71: 6x2. Växjö: 9x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 872.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista