Joshi Helgesson konståknings-VM 2015
Arkivbild: Joshi Helgesson. Foto: AFP/TT

Svenskt rekord av Joshi Helgesson i säsongsdebuten

Konståkaren Joshi Helgesson satte nytt svenskt rekord på lördagen, när hon fick 60,73 poäng för sitt kortprogram i Lombardia Trophy i Milano.

Därmed slog EM-fyran Joshi Helgesson sin storasyster Viktoria Helgessons tidigare svenska rekord (60,37) med några tiodelar.

– Hon är i jättebra form. Det har sett bra ut på träning, sa tränaren och mamman Christina Helgesson till Radiosporten inför helgens säsongsdebut i Milano.

Helgesson kommer in i denna säsong med två helt nya program. De är nya och de är svårare. Nu ska ska hoppkombinationen med två trippelhopp sitta.

I det fria programmet åker Joshi Helgesson till soundtracket från western-filmen Bandidas, där hon ska föreställa en mexikansk cowboy ("eller cowgirl", säger mamma Christina).

Joshi Helgesson har kämpat mot skador de senaste åren. Vänstefoten har krånglat och stoppat henne från att utvecklas i det tempo som många trott och hoppats. Så sent som för ett år sedan tvingades hon till operation igen, när en skruv från ett tidigare benbrott irriterade.

– För första gången på tre år är hon utan skador, säger Christina Helgesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista