Carin Koch tillsammans med tyskorna Caroline Masson och Sandra Gal. Foto: AP Photo/Jens Meyer/TT
Carin Koch tillsammans med tyskorna Caroline Masson och Sandra Gal. Foto: AP Photo/Jens Meyer/TT

Ovisst inför Solheim Cup-avslutningen

2:53 min

Det blir en spännande avslutning av Solheim Cup-golfen. Hur spännande? Det vet man inte.

Alla förseningar innebar att de för första gången i historien inte hann spela klart alla bästbollmatcher.

På grund av sen starttid, långsamt spel och sviter från tidigare ovädersavbrott är det svårt att säga hur utgångsläget är inför de tolv avgörande singelmatcherna.

Ställningen efter lördagen är 8-5 till Europas favör, men samtidigt är det tre matcher kvar att spela färdigt. Tre amerikanska segrar där och det är helt oavgjort inför de avslutande singelmatcherna, tre europeiska och bucklan är nästan helt bokad.

Hedwall hade gärna spelat vidare.

– Ja, det känns trist. Jag har ju spelat i betydligt mörkare än så här. Det är alltid amerikanskorna som inte vill spela klart, men samtidigt så får man ta det för vad det är. Det hade varit jobbigt att spela 27 hål i morgon, men nu blir det ju bara två till. Och vi har ju chans att vinna matchen, sade Hedwall som fick ge upp efter 16 spelade hål, och underläge med ett hål.

Caroline Hedwall spelade stundtals riktigt bra i bästbollen tillsammans med hemmafavoriten Caroline Masson.

Birdie på 4:an, limmade flaggan på 5:an, bra birdieputt på 7:an, nära eagle på 11:an och en birdie på 13.

Den stora missen kom på 15:e hålet, när hennes fyrametersputt för att vinna hålet slutade med en koppsnurr och några väl valda svordomar.

– Jag slog en bra putt, men man ser inte linjen. Vi läste den båda två (vi även caddien och syrran Jacqueline Hedwall) och tyckte att den skulle falla höger, men så faller den vänster. Inte lätt att putta då, sade Hedwall.

Dagen började annars med att Hedwall och Anna Nordqvist fick chansen i foursome.

Mötet med Gerina Piller och Stacy Lewis slutade dock med storstryk, efter att amerikanskorna haft ett riktigt birdie-race med fem birdies på sju hål - riktigt imponerande i foursome, där spelarna spelar vartannat slag på en boll.

Anna Nordqvist - som spelat tre matcher och tagit en poäng - fick vila under eftermiddagen.

– Det känns okej att få vila en match, och låta någon av de andra tjejerna spela. Jag tyckte inte vi spelade dåligt, men de gjorde ju sju birdies. Och deras långputtar var ju riktigt bra. Men det var tufft att förlora ändå, säger Nordqvist.

– Nu ser jag fram emot singelmatcherna. Jag brukar få gå ut tidigt på dagen, men vi får se vilken strategi kaptenerna har denna gång. Hoppas jag får möta Stacy Lewis, som jag mötte (och delade poängen med) i Colorado för två år sedan.

Bästa poängplockare hittills är Charley Hull, som vunnit samtliga tre matcher hon spelat. Den unga (19) brittiskan har även chansen att dra in en fjärde då hon och norskan Suzann Pettersen har tre hål på sig att vända underläget mot Brittany Lincicome och Alison Lee.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista