En person var ute och gick på banan under Singapore GP. Foto: Skärmdump från twitter.
En man vandrade längs banan under Singapore GP. Foto: Skärmdump från twitter.

Åskådare på banan under Singapore GP

En person var ute och gick på banan under Singapore GP. ”Det är en man på banan, en man på banan”, ska Sebastian Vettel ha ropat i radion enligt brittiska BBC.

Det var under det 38:e varvet som en person upptäcktes inne på banan medan formel 1-bilarna susade förbi.

Sebastian Vettel som låg i ledningen uppmärksammade åskådaren och säkerhetsbilen fick åka ut och bromsa loppet.

Vem personen är och syftet till promenaden är oklart. Enligt BBC ska mannen ha gått en bit längs banan innan han hittade ett hål i staketet och lämnade området.

”Han blev arresterad av polisen och det första man märkte att han hade druckit lite för mycket av en stark dryck. Enligt lagen i Singapore är risken stor att han döms till att sitta i fängelse några veckor. Arrangörerna kommer nog också att få ett saftigt straff av Fia för att man brustit i säkerheten”, skriver Radiosportens formel 1-expert Fredrik af Petersens i sin blogg.

Tidigare i år inträffade en liknande situation när en åskådare korsade banan under träningen inför Shanghai GP.

Ferraris Sebastian Vettel vann Singapore GP och segern innebär att tysken går om Ayrton Senna och klättrar upp på en tredje plats genom tiderna med 42 F1-segrar – efter Michael Schumacher med 91 segrar och Alain Prost med 51.

Marcus Ericsson slutade på en elfte plats, en placering efter stallkamraten Felipe Nasr. VM-ledaren Lewis Hamilton tvingades bryta loppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista