2015-09-23 Kalmars Romário Pereira Sipiao, i mitten, har gjort 1-0 och jublar med lagkamraterna under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Kalmar FF och Halmstads BK på Guldfågeln Arena i Kalmar. Foto: Patric Söderström/TT
Foto: Patric Söderström/TT
Kalmar-Halmstad 1-0

Segern kom med Rasmus Elm

2:33 min

Med Rasmus Elm i startelvan blev Kalmar ett vinnande lag igen. Det blev seger med 1-0 hemma mot Halmstad efter ett tidigt mål av Romario.

– Jag spelade lite för länge mot vad jag skulle orkat, men nu sa kroppen ifrån med kramp, trötta muskler, mjölksyra och hög puls. Men det är det värt när vi vann, säger Rasmus Elm till Radiosporten efter att ha spelat i 70 minuter.

Radiosportens Janne Rindstig valde lagens lirare:
Kalmar: Rasmus Elm.
Halmstad: Junes Barny.

Han har verkligen skyndat långsamt, Rasmus Elm. Det har mest blivit inhopp runt 70:e minuten för yngsta brodern Elm sedan han kom tillbaka till Kalmar från CSKA Moskva. Han har känt efter, sett hur kroppen svarat och anpassat sin speltid därefter.

Till matchen mot Halmstad hade Kalmar en gedigen skadelista, lägg därtill en avstängd Viktor Elm. Något som säkert gjorde sitt till för att Rasmus skulle starta sin första allsvenska match på sex år.

Med Elm på planen fick Kalmar en helt annan säkerhet. Med sin trygghet med boll, sitt passningsspel och en spelintelligens som få, om någon, i Sverige är i närheten av.

Runt sig hade Elm två pigga brassar i Ismael och Romario som stressade Halmstadsspelarna till misstag. Men det var först efter de sju första minuterna. Det var Halmstads tid. Det hade inte ens gått fem minuter innan de skapat tre kvalificerade målchanser.

Men så kom en snabb omställning där bollen gick som på ett snöre från Papa Diouf till Marcus Antonsson som serverade Romario och 1-0 var ett faktum.

Efter målet gick luften ur Halmstad och Rasmus Elm och hans mittfältskamrater började dominera matchen. Elm själv hade tre distansavslut, men de var faktiskt inte ens nära att resultera i mål.

Ju längre matchen led desto tröttare blev både Elm och till synes hela Kalmar. När Elm till slut gick ut efter 72 minuter så var det Halmstad som helt tog över. Men precis som under hela säsongen har de mycket svårt att få in bollen. Den var och dansade på mållinjen ett par gånger, men närmre än så kom inte Halmstad. De har fortsatt sex poäng upp till Falkenberg på kvalplatsen.


Kalmar FF-Halmstad 1-0 (1-0)

1-0 Romario Sipiao (10).

Varningar, Kalmar FF: Papa Alioune Diouf, Ismael Silva Lima, Nenad Djordjevic. Halmstad: Junes Barny, James Keene, Christoffer Andersson.

Domare: Robert Daradic, Helsingborg.

Publik: 4 280.

Kalmar FF (4-4-2): Lars Cramer - Johan Ramhorn, Nenad Djordjevic, Markus Thorbjörnsson, Stefan Larsson - Tobias Eriksson, Ismael, Rasmus Elm (Filip Sachpekidis 71), Romario Sipiao (Måns Olström 90) - Marcus Antonsson, Papa Diouf (Svante Ingelsson 80).

Halmstad (4-4-2): Stojan Lukic - Christoffer Andersson, Mohammed Ali Khan, Fredrik Liverstam, Jesper Westerberg - Sead Haksabanovic (Shkodran Maholli 84), Junes Barny, Eric Smith, Snorre Krogsgård (Simon Silverholt 84) - James Keene, Matthew Rusike (Alexander Berntsson 64).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista