20150108 Tätt försvarsspel i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Luleå HF i Skellefteå Kraft Arena på torsdagen. Foto: Robert Granström/TT
Arkivbild. Foto: Robert Granström/TT

Snabbguide till lördagens SHL-matcher

Sex SHL-matcher spelas under lördagen. Alla sänds i Sportextra i P4 eller i sin helhet på webben och i appen Sveriges Radio Play.

Växjö (14) - Malmö (8)

Form: Regerande mästaren Växjö har inlett säsongen med tre förluster, dock mot tre topplag, och ligger sist i tabellen. Nykomlingen Malmö har haft en svängig inledning med en förlust, en vinst och en förlust efter straffar.

Inbördes möten: Malmö spelade ifjol i allsvenskan, därav inga möten.

Läget i lagen:  Malmö har Pontus Sjögren skadad, annars är samtliga spelare tillgängliga för spel.


Karlskrona (13) - Djurgården (9)

Form: Nykomlingen Karlskrona har haft det tufft, precis som de flesta experter förutsåg, och förlorat sina tre inledande matcher. Senast i nykomlingsmötet mot Rögle tog laget sin första historiska SHL-poäng. Djurgården har vunnit en av de tre matcherna, mot fjolårstvåan Skellefteå.

Inbördes möten: Karlskrona spelade ifjol i allsvenskan, därav inga möten. Däremot möttes lagen fyra gånger i allsvenskan säsongen dessförinnan, då vann Karlskrona tre av dem.

Läget i lagen:  Filip Cruseman och Victor Aronson kommer inte till spel, annars är övriga spelare tillgängliga för hemmalaget.


Skellefteå (5) - Luleå (11)

Form: Lagen möttes igår i det första av två norrlandsderby på två dagar. Då gick Skellefteå segrande ur rivalmötet med hela 4-1. I övrigt har de två guldfavoriterna haft en svängig inledning på SHL-säsongen.

Inbördes möten: Seger för Skellefteå i gårdagens möte i Luleå. Luleå har inte vunnit i Skellefteå sedan december 2013.

Läget i lagen: Luleås Viktor Ekarv som utgick under gårdagens match har fått klartecken att spela ikväll. Joel Lassinantti är däremot inte helt frisk.


Örebro (12) - Rögle (6)

Form: Örebro kommer från två tunga förluster: mot HV 71 och nykomlingen Malmö som vann med hela 4-0. Rögle har inlett säsongen bäst av de tre nykomlingarna med två segrar och fem inspelade poäng.

Inbördes möten: Rögle spelade ifjol i allsvenskan, därav inga möten.

Läget i lagen: Stefan Johansson och Johan Adolfsson är fortsatt borta och  nu även Kalle Olsson som blivit pappa. I övrigt fullt manskap för hemmalaget. Lars Volden tar plats i Rögles mål och gör därmed SHL-debut.  


Brynäs (4) - HV 71 (3)

Form: Lagen har inlett säsongen bra och även på identiskt vis med två segrar och en förlust.

Inbördes möten: HV 71 stod som segrare i samtliga matcher under fjolsäsongen.

Läget i lagen: Skadedrabbat HV 71 får tillbaka Jere Karalahti.


Frölunda (2) - Färjestad (1)

Form: Lagen har inlett säsongen på bästa vis med tre segrar vardera. Färjestad är serieledare med full pott, medan Frölundas senaste seger var efter straffar mot nykomlingen Malmö.  

Inbördes möten: Färjestad vann tre av de fem matcherna i fjol. Dock var det Frölunda som stod som segrar under försäsongen.

Läget i lagen: Ingen förändringar i något av lagen. Något osäkert kring Färjestads Linus Persson dock.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista