Foto: TT
Foto: TT

Prins Carl-Philip om utvecklingen och framtiden

2:57 min

Carl Philip Bernadotte - så står det i programbladet för STCC.

Inte en rad om att han är prins, enda kopplingen är i så fall klubbtillhörigheten. KAK står för Kungliga Autombilklubben.

För på racerbanan är han en i gänget. En kille som fått göra som alla andra, skaffa sig erfarenhet genom att köra.

– Ja, det är erfarenheten och att jag litar på däcken som gjort att det gått så bra i år, säger Carl Philip.

Han är lugn och avslappnad i depån på Ring Knutstorp när han står och snackar med racingkompisarna. Mycket garv och lite smågliringar kompisar emellan. Det är tredje säsongen i STCC och han har gjort framsteg varje år. Från att ha pendlat mellan placeringarna 10-14, via 7-10 förra året. Och så en seger i Falkenberg den här säsongen.

– Falkenberg var otroligt roligt. Jag startade i pool position och höll en lucka till det var tio varv kvar, sedan var jag tvungen att sätta hårt mot hårt, skrattar Carl Philip.

Han är redan klar för STCC nästa säsong i samma stall, Volvo Cyan Racing, som i år. Och han är en av få - möjligen den ende - som har en styrning klar.

– Det känns jättekul och jätteskönt att ha det klart redan. Jag vill bygga vidare på det jag gjort och vill fortsätta på den positiva trenden.

Han har kört alla utom en tävling i år, den på Mantorp. Fast återbudet dit var väl laga förfall.

– Ja, det kan vi väl säga, haha...

Det var den helgen Carl Philip gifte sig med sin Sofia, för dom som undrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista