2014, Björn Wesström. Foto: TT
AIk:s sportchef Björn Wesström. Foto: TT

AIK ber om ursäkt till Israelsson och hans anhöriga

0:48 min

Efter de olämpliga ramsorna om Erik Israelsson ber AIK nu officiellt om ursäkt.

I 88:e minuten avgjorde Erik Israelsson Stockholmsderbyt när han nickade in 1-0 till Hammarby. Men i samband med nick-situationen knockades han illa och landade på huvudet.

Därefter följde en otäck väntan på att Hammarbys målskytt skulle återfå medvetandet. Samtidigt sjöng AIK-klacken på borta-läktaren ”Låt han dö, låt han dö, låt han dö” och nu ber AIK officiellt om ursäkt för klackens olämpliga beteende.

”AIK Fotboll vill be Erik Israelsson, hans anhöriga, Hammarby Fotboll och publiken på Tele2 Arena om ursäkt för de oacceptabla ramsorna i samband med spelavbrottet. På inget sätt är det något som AIK Fotboll anser hör hemma på en fotbollsarena, allra minst när en spelare oavsett lagtillhörighet ligger ned svårt skadad med medicinsk personal vid sin sida.”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter:

”Vi vet att om det är något det finns gott om i AIK-familjen så är det medmänsklighet och omtanke och som situationen såg ut igår när vi svävade i ovisshet över Erik Israelsson skada borde vi ha visat upp den på samma vis som Fotbollssverige visade oss 2013”.

De som  undertecknat inlägget är Johan Segui ordförande, Mikael Ahlerup VD, Björn Wesström sportchef, Andreas Almchefstränare och Nils-Eric Johansson lagkapten.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista