HELSINGBORG 2015-05-28 Björn Eriksson fotograferad i Helsingborg på torsdagen. Eriksson är en av kandidaterna till posten som ny ordförande för Riksidrottsförbundet. Foto Björn Lindgren / TT
Foto Björn Lindgren / TT

RF-ordföranden: ”Jag skäms som gammal AIK-are”

RF-ordföranden Björn Eriksson: "Jag tycker det är ynkligt"
0:20 min

Björn Eriksson är mycket kritisk mot AIK-fansens beteende under derbyt, då dom skanderade "Låt han dö", när Hammarbymittfältaren Erik Israelsson låg medvetslös på planen.

– Jag tycker det är ynkligt. Det måste vara bra med tomrum i de där skallarna, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till Radiosporten.

Han är starkt kritisk mot AIK-klackens agerande, ramsor som "Låt han dö" skanderades när Hammarbyspelaren Erik Israelsson låg medvetslös på planen.

– Är det någonting som strider mot idrottens värdegrund så är det precis det här. Att håna och förnedra och direkt njuta av att motståndare får ett problem av den här typen, fortsätter han.

– Jag skäms som gammal AIK:are.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".