Modos Shaun Heshka, Foto: Stig Kenne / TT.
Modos Shaun Heshka, Foto: Stig Kenne / TT.

Modo-backen stängs av två matcher

Modos ishockeyback Shaun Heshka stängs av i två matcher för huvudtacklingen mot Linköpings Nick Sörensen.

Heshka ska dessutom betala 12 500 kronor i böter, enligt ett beslut av Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Sörensen drabbades av en hjärnskakning. Heshka blev inte utvisad för tacklingen i tisdagens SHL-match, men blev anmäld i efterhand av det så kallade situationsrummet.

Så här lyder Disciplinnämndens bedömning i ärendet:

”Nämnden anser att filmsekvensen styrker uppgifterna i anmälan och att det är utrett att händelsen gått till som där beskrivs. Shawn Heschka har alltså utdelat en tackling mot huvudet på en motspelare som lett till skada. Detta leder regelmässigt till avstängning.”

Och vidare:

”Nämnden anser inte att tacklingen är av så allvarlig karaktär att den bör omfattas av den straffskärpning som nämnden infört från och med innevarande säsong för allvarliga fall av huvudtacklingar. Nämnden finner att avstängningens längd kan stanna vid en tid som motsvarar tre matcher, varav en match omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. SHL.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista