Foto: Emil Eiman-Roslund / TT
Foto: Emil Eiman-Roslund / TT

Li Fen klar för kvartsfinal i EM

Li Fen imponerar i bordtennis-EM i Jekaterinburg.

Den svenska regerande mästaren är framme i kvartsfinal efter att ha slagit ut en toppseedad tyska.

Även Per Gerell är vidare.

Li Fen har bara spelat två tävlingsmatcher inför EM i ryska Jekaterinburg.

Men trots det bjuder svenskan, som vann EM 2013, på storartat spel.

39-åriga Li Fen är framme i kvartsfinal, efter att ha besegrat den finalseedade tyskan Shan Xiaona med 4-2 i set i tredje omgången.

Xiaona vann första set med solklara 11-3. Andra set var jämnare, och gick till Fen med 11-8. Xiaona plockade sedan hem tredje setet (11-9) och gick fram till 10-5 i den fjärde.

Då vaknade Li.

Hon visade upp mästartakter, vände och vann med 13-11. Det blev matchavgörande. För Shan Xiaona hämtade sig aldrig. De två sista seten blev en uppvisning, där Li gjorde mer eller mindre precis som hon ville. Setsiffrorna skrevs till 11-3 och 11-1 i Li Fens favör - och en säkrad kvartsfinal.

Där är också Per Gerell.

Svensken gjorde processen kort med ryssen Kirill Skatjikov och vann i fyra raka raka set, 11-8, 11-5, 11-6, 11-8, i den tredje omgången.

Bakom Gerell och Fen var dock de svenska framgångarna skrala.

Såväl Kristian Karlsson som Anton Källberg har slagits ut. Jon Persson har också spelat färdigt, precis som Jens Lundquist, Mattias Karlsson och Matilda Ekholm.

Bättre gick det i herrdubbel. Båda svenskparen, Pär Gerell/Jon Persson och Kristian Karlsson/Mattias Karlsson, är klara för kvartsfinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista