STOCKHOLM 20140902 Peter Andersson, domarchef, under SHL:s upptaktsträff för säsongen 2014/2015 på tisdagen på Norra Latins konferenscenter i Stockholm. Foto Bertil Ericson / TT
Foto Bertil Ericson / TT

Domarbasens dementi: ”Inte en möjlighet i världen”

2:29 min

Den förre Modobacken Pierre Hedin har anklagat Peter Andersson för att vara partisk gentemot Färjestad och krävt hans avgång. Nu har domarbasen svarat på kritiken.

– I ett sånt här jobb kan du inte ha någon nära relation med någon klubb. Jag premierar inte någon före någon annan. Det funkar inte, det finns inte en möjlighet i världen, säger domarbasen Peter Andersson till Radiosporten.

Peter Andersson försvarade SHL:s referensgrupps beslut att inte anmäla Färjestadsbacken Magnus Nygrens tackling på Modos Jesper Lindgren till disciplinnämnden.

Något som fick förre Modo-spelaren Pierre Hedin att reagera med att skriva en insändare till Öviks Allehanda där han anklagar Peter Andersson för att ha en tydlig Färjestadsanknytning.

– Jag håller huvudtaget inte med i det han tycker och tänker. Jag har en befattning som domarchef och vi har fjorton klubbar och jag har lika mycket kontakt med alla klubbar i min roll. Jag ser inga konstigheter i det. Men det är inte första gången jag hör det här, det är en åsikt han har, jag får lägga bort det, säger Peter Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista