Liverpool bekärftar på sin hemsida att Jürgen Klopp är klar som ny tränare. Foto: Skärmdump
Liverpool bekärftar på sin hemsida att Jürgen Klopp är klar som ny tränare. Foto: Skärmdump

Klart: Klopp tar över Liverpool

Det har varit på gång ända sedan Brendan Rodgers sparkades från Liverpool. Och kanske även innan dess. Nu är Jürgen Klopp klar som manager för Liverpool.

Jürgen Klopp är överens med Liverpool om att bli klubbens nye tränare. Liverpool bekräftade nyheten sent på torsdagen och tysken kommer att presenteras på en presskonferens på fredagen.

Ända sedan Brendan Rodgers fick sparken i söndags har Jürgen Klopp varit favorit till att ta över Liverpool, som har haft en tung start på Premier League-säsongen.

På Liverpools hemsida finns en bild på 48-årige Klopp när han skriver på kontraktet, som enligt BBC är på tre år. Årslönen blir cirka 40 miljoner kronor, skriver Daily Mail.

Jürgen Klopp var tränare i Dortmund från 2008 fram till i somras, då han tog en frivillig paus. Med den tyska klubben vann Klopp Bundesliga två gånger och nådde dessutom final i Champions League 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista