Zlatan Ibrahimovic i EM-kvalet mot Liechtenstein. Foto: Janerik Henriksson/TT
Zlatan Ibrahimovic i EM-kvalet mot Liechtenstein. Foto: Janerik Henriksson/TT

Zlatan om varningshotet: ”Det stör mig faktiskt”

1:47 min

Zlatan Ibrahimovic riskerar avstängning i playoffspelet. Han har ett gult kort och får han en varning mot Moldavien så är han avstängd i den första playoffmatchen. Ett läge som, erkännar han, hämmar honom rejält.

– Jag har ju det där gula kortet, jag har spelat med det i fyra matcher, det är därför jag inte går in i närkamperna, man kan ju få gult kort för ingenting, så jag är väldigt försiktig i närkamperna, det stör mig lite faktiskt jag kan inte vara aggressiv på det sättet jag vill vara, säger Zlatan Ibrahimovic till Radiosporten.

Landslagschefenen Lasse Richt menar att regeln som gör att varningar följer med in i playoff är fel och att förbundet jobbar på att få till en förändring.

– Vi tycker att det är orättvist om en femlagsgrupp som spelar färre matcher, man spelar inte på samma villkor, men tyvärr har det inte blivit någon ändring till det här kvalet, säger landslagschefen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista