Foto: Petra Svensson/SR.
1 av 2
Foto: Petra Svensson/SR.
Foto: Petra Svensson/SR.
2 av 2
Foto: Petra Svensson/SR.

Landslagsspelaren tränar Kentys flicklag

12 min

I veckans Juniorsporten besöker vi ett av Kentys flicklag i Linköping när de tränades av Linköpings lagkapten och tidigare landslagsspelaren Charlotte Rohlin.

– Man lär sig mycket nya grejer och man lär sig även hur det är att spela så som de gör, säger 13-åriga Ebba Ehnar Kjellberg.

För två år sen när det svenska damlandslaget spelade EM på hemmaplan blev det en stor succé i Linköping. Kommunen beslutade sig då för att satsa på dam -och flickfotbollen i området. Och tillsammans med Östergötlands fotbollsförbund involverade man regionens enda elitlag, damallsvenska Linköping.

Det startades en fadderverksamhet där klubben skickade ut en inbjudan till samtliga 80 flicklag i kommunen. De lagen fick sedan en fadder från den damallsvenska klubben som är med på ett antal träningar under säsongen och målet är att skapa förebilder och få fler tjejer fortsätta spela fotboll.

– Att de får träffa oss på nära håll och kunna ställa frågor och få träna med oss det är ju jättekul. Det hade jag önskat att jag kunde fått göra när jag var yngre, säger Linköpings lagkapten Charlotte Rohlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista