Richard, Dagge och Guidetti till arenan.
Richard Henriksson och Dag Malmqvist under den svenska nationalsången. Och så blir det mycket John Guidetti i veckans FotbollsArena. Foto: TT

Play Off, Albanien, jinx och namechecks

44 min

FotbollsArena bjuder in till spekulationsfest inför landslagets play off. Lyssnarna bidrar med tvångsmässiga jinx och så lyssnar vi efter spelare som namecheckats i låttexter.

Hamrén till EM-play off
Landslaget ska spela play off, vi kollar på möjligt motstånd och spekulerar i vad som vore bäst, och kanske roligast, för Sverige.

Stå upp vid nationalsång?
Efter förra veckans diskussion, nu redovisas hur Radiosportens utsända agerade vid nationalsångerna i Vaduz i fredags..

Albanien
Den lilla nationen på Balkan har för första gången kvalificerat sig för ett stort mästerskap. Malmö FF:s Agon Mehmeti gläds åt framgången.

Damallsvenskan
Nestor Anette Börjesson gästar studon och analyserar säsongen som varit och ser fram mot det rafflande guldavgörandet på lördag.

#Bollkunskap - Jinx
Det visar sig finnas många exempel på små detaljer supportrarna kan ta till för att hjälpa favoritlaget vinna. Den här veckan frågar vi efter exempel på när spelare och lag blivit namecheckade i låttexter.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista