2015-10-14 GÖTEBORG Robin Figuren överlistar nästan Fredrik Pettersson Wentzel under onsdagens SHL match mellan Frölunda HC och HV 71 i Scandinavium i Göteborg. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT
Foto:TT
Frölunda-HV 71 4-2

Ny förlust för HV - nytt matchstraff för Karalahti

Referat: Så lät Jere Karalahtis tackling i Sportextra
1:17 min

Nästjumbon HV 71 fick en drömstart mot serieledande Frölunda. Men det hjälpte inte utan laget inkasserade sin sjätte raka förlust. Och Karalahti drog på sig ett nytt matchstraff.

Radiosportens Christian Olsson valde lagens lirare:
Frölunda: Sebastian Stålberg
HV 71: Anton Bengtsson

HV:s Jere Karalahti, som har varit avstängd alla matcher utom två hittills i år, var tillbaka efter fem matchers avstängning. Men den glädjen blev kort då han drog på sig ett matchstraff i slutet efter en cross-checking på Frölundas Ryan Lasch.

– Han har nästan varit lika mycket i utvisningsbåset som på isen. Och när han varit på isen har han inte övertygat, sa Radiosportens kommentator Christian Olsson.

"Man kan ju faktiskt undra hur Karalahti mår egentligen. En spelare i balans beter sig väl ändå inte som han gör - gång på gång...", twittrade TV:as Lena Sundqvist.

"Jere Karalahti lyckas alltså dra på sig ett matchstraff och totalt 31 utvisningsminuter i sin comeback efter ännu en avstängning. Suck.", twittrade Expressens Mattias EK.

HV71 har också haft en tumultartad tid efter det att säsongen tog slut i kvartsfinal i våras.

En infekterad strid i klubben slutade med att tränaren Andreas Johansson lämnade sin post och att styrelsen avgick.

Sedan förbyttes dessutom ledningskaoset i sportsliga problem när säsongen väl dragit i gång. HV71 har haft såväl skadebekymmer som problem med avstängningar.

Att vändningen skulle komma mot hemmastarka Frölunda var osannolikt. Men ändå, vilken start.

33 sekunder. Längre tog det inte för HV71 att ta ledningen. Chris Abbott skickade en öppnande passning från bakom målet, Martin Thörnberg mötte upp med fart och ett distinkt slagskott.

Nästa HV-mål, inte ens tre minuter senare, blev bortdömt för en hög klubba. I stället kom 2-0 knappt halvvägs in i perioden, trots en ny tveksam situation.

Mot Erik Christensens fullträff fanns inget att invända, men Mattias Tedenbys nedrivning av Ryan Lasch i situationen innan borde nog ha resulterat i en HV-utvisning i stället för mål.

Domarna friade dock och därmed fick HV den starka matchöppningen som tränaren Johan Lindblom hade önskat sig inför mötet. 

Men ledningen höll inte länge och när slutsignalen gick var sjätte raka serieförlusten ett faktum.

Frölunda tog efter en svag inledning över mer och mer. Sebastian Stålberg reducerade snart efter HV:s 2-0-mål och Jacob Larsson kvitterade ett par minuter före periodpausen. Sedan höll Stålberg sig framme igen, minde än en minut in i mittperioden, och soloåkte in ännu ett Frölundamål.

– Skönt att målen äntligen kom. Jag har varit lite frustrerad, men idag trillade de in, säger Sebastian Stålberg till Radiosporten.

– Vi som lag tog det väldigt bra. Vi tappade inte tålamodet och fortsatte att gnugga på, säger Stålberg om det tidiga underläget.

Det som på pappret handlade om toppen mot botten blev allt annat än det på isen. Frölunda hade svårt att punktera matchen och inte förrän med sex minuter kvar kom det definitiva matchavgörandet, när Robin Figren lyfte in 4-2.

HV:s Anton Bengtsson tyckte att det var en frustrerande förlust.

– Vi sitter i fel bås, tar alldeles för mycket utvisningar. Vi har inte energin att komma upp i anfallszon och skapa farliga lägen i slutet, säger Anton Bengtsson till Radiosporten.

– Första perioden är helt okej, sedan släpper vi in alldeles för nekla mål. Vi är för veka i egen zon, fortsätter Anton Bengtsson.


Frölunda - HV71 4-2 (2-2,1-0,1-0)
Första perioden: 0-1 (0.33) Martin Thörnberg
(Ch. Abbott), 0-2 (8.37) Erik
Christensen, 1-2 (10.05) Sebastian
Stålberg (Lasu/Rosseli Olsen), 2-2 5/4
(15.53) Jacob Larsson (Lehkonen/L.
Bengtsson)

Andra perioden: 3-2 (20.56) Sebastian Stålberg
(Lasu)

Tredje perioden: 4-2 (53.57) Robin Figren
(Lehkonen)
                                       
Skott: 41-23 (13-6,17-9,11-8)
Utv, Frölunda: 5x2 1x10 HV: 7x2 1x5 1x20

Domare: Patrik Sjöberg,Tobias Björk
Publik: 8 496                 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".