Christoffer Edlund under en match mot Bollnäs 2011.
Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix.

Edlunds kaxiga utspel: ”Lovar att någon i Sandviken vinner skytteligan”

2:35 min

Sandvikens hemvändande anfallsstjärna Christoffer Edlund tror på en bra säsong för både sig själv och för Sandviken.

– Vi har ett otroligt vasst anfall, jag kan lova att någon av oss vinner skytteligan, säger Edlund till Radiosporten på torsdagens upptaktsträff.

Christoffer Edlund är tillbaka i Sandviken efter att ha blivit rysk mästare med Jenisej. Experterna tror att han kommer leda Sandviken till SM-guld, och peta ned Västerås från tronen.

– Det är kul att folk tror på oss. Jag tror vi kommer slåss om SM-guldet. Vi har kanske de tre vassaste anfallarna i bandy-Sverige, säger Edlund och syftar på sig själv, Erik Pettersson och Patrik Nilsson.

– Året i Jenisej var nog den häftigaste säsongen jag gjort hittills. Nu hoppas jag det blir en häftig säsong i Sandviken.

Edlund tycker att han är bättre än någonsin.

– Jag tror att jag tagit något kliv framåt som bandyspelare, jag har tränat oerhört mycket i Ryssland, man har haft tid att utvecklas individuellt på ett annat sätt. Förhoppningsvis ska jag kunna visa något av det i årets elitserie.

Hör intervju med Västerås tränare Michael Carlsson här nedan och Svenska bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman.


FAKTA - FRÅN UPPTAKTSTRÄFFEN

49 procent av de 200 tillfrågade i Svenska bandyförbundets enkät tror att Sandviken vinner SM-guld. Regerande mästarlaget Västerås är tvåa på listan med 16 procent. Men om man bara tar tränarna i elitserien tror 8 av 14 på Västerås.

Säsongen inleds den 23 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista