Rosengård firar 2-0-målet mot AIK
Rosengård firar 2-0-målet mot AIK. Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten: Det talar för Rosengård

Radiosportens expert Richard Henrikssons tre punkter som talar för FC Rosengård i guldstriden.

Toppformen
När pressen var som hårdast har Rosengård hittat formen igen, låt vara att de tre senaste allsvenska matcherna har varit trepoängare mot lag på den nedre halvan av tabellen. Men jag tror att det har byggt nödvändigt självförtroende hos offensiva spelare som fått göra mål, defensiven som hållit nollan i samtliga dessa matcher.

Gulddrömmen över för Linköping
Det måste ha varit en tung vecka för Linköping. En jättefin insats mot Eskilstuna i söndags gav bara 0-0, och därmed är chansen till både guld och Champions League-spel borta.

Det säger sig självt att en sådan besvikelse är det svårt att studsa tillbaka från. Självklart kommer Linköping göra en så bra insats som möjligt, men det är förståeligt om det lilla extra blir svårt att framkalla.

Rutinen
Som ni kan se nedan är den psykologiska faktorn något som talar för Eskilstuna, Rosengård är ju i allas ögon favoriter och en negativ press kan infinna sig. Det är i just de här lägena man vill ha rutinerade spelare i sitt lag, lirare med erfarenhet som har varit i en säsongsdefinierande situation förut och vet vad den pressen innebär.

Tabelltoppen Damallsvenskan

1) Rosengård 48 poäng (+39)
2) Eskilstuna 47 (+24)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".