STOCKHOLM2011-11-07 Karl Erik Nilsson i ssamtal med Platini på Fotbollsgalan 2011 på Globen i Stockholm på måndagskvällen. Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT

Karl-Erik Nilsson om svenska stödet till Platini

”Ingen ska få dömas ohörd”
0:56 min

ExpressenSvenske förbundsordföranden berättar varför Uefa valde att fortsatt stå bakom sin president Michel Platini, trots att han är avstängd av Fifa.

Uefas franske president Míchel Platini som är kandidat att efterträda Sepp Blatter på motsvarande position i Fifa, är avstängd 90 dagar av just Fifa.

Michel Platini har varit Uefas val som nästa Fifa-president och på ett möte på torsdagen gav det europeiska fotbollsförbundet sitt fortsatta stöd till fransmannen. Man vill ge honom rätten att rentvå sig först innan man tar ny ställning.

Så här säger den svenske förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson till Radiosporten.

– Vi vill att han ska få en juste och riktig behandling i det här. Vi vill att Fifa snabbt ska behandla frågan och att ingen ska dömas ohörd. På det sättet står vi alla bakom Michel Platini, säger han och fortsätter.

– Sedan när vi ser resultatet av den här idrottsjuridiska behandlingen, då är det upp till varje fotbollsnation i Europa att värdera de moraliska och etiska aspekterna.

Michel Platini har hamnat i blåsväder efter att han tagit emot en engångssumma på motsvarande 17 miljoner kronor från Sepp Blatter, som lön för utfört arbete. Detta enligt Sepp Blatter.

Under fredagen har det engelska fotbollförbundet FA meddelat att dom drar tillbaka sitt stöd till Platinis Fifa-kandidatur under den pågående processen.

Karl-Erik Nilsson säger nu till Expressen att hans ståndpunkt står kvar. 

– Vi vill att utredningen fortsätter och att man får klarhet i vad det är som hänt. Vi vill ha ett besked inom en månad om vad som har förekommit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".