Richard Henriksson
Richard Henriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten: Bara Rosengård går vidare

2:38 min

Det är lottat och klart i åttondelsfinalerna i Champions League på damsidan. Radiosportens fotbollsexpert spår att bara ett av de två svensklagen tar sig vidare till kvartsfinalspelet, nämligen nyligen krönta SM-guldmedaljörerna Rosengård.

Så här ser lottningen ut till damernas Champions League för de två svenska lagen:

Kif Örebro-Paris SG
Verona-FC Rosengård
Hela lottningen här.

Åttondelsfinalerna spelas 11/12:e och 18/19:e november. Örebro börjar hemma, Rosengård börjar borta.

Richard Henriksson, om vi börjar med KIF Örebro som ju har dålig ekonomi. Var det en ”drömlottning” för dom med tanke på att det blir Paris där deras förre spelare Lisa Dahlqvist finns? Det blir ju dessutom en ganska kort resa i jämförelse med exempelvis ryska Zvezda…

– Det är det positiva sättet att se på det. Om jag ska vara lite mer negativ kan jag konstatera att det blir utomordentligt svårt för Örebro att slå Paris som ju var finalister i våras och som siktar på att vinna den här turneringen.

Hur ser du på Rosengård mot Verona från Italien?

– Repris på åttondelsmötet ifjol. Då vann Rosengård men inte så stora siffror. Rosengård ska dock klara av detta men Verona är kanske starkare än vad dom var för tre, fyra år sedan.

En annan match som sticker ut är Wolfsburg mot Chelsea. Två storlag, båda med svenska spelare i sina trupper (Hedvig Lindahl i Chelsea, Nilla Fischer i Wolfsburg). Hur ser du på den fighten?

– Wolfsburg får ändå gälla som favoriter. Chelsea har något spännande på gång men får nog svårt att mäta sig mot Wolfsburg som har världsspelare på i princip varje position.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista