Bråk mellan fans och polisen på Tele 2 Arena under AIK-Djurgården. Foto: Sören Andersson/TT
ARKIVBILD: Tele 2 Arena under AIK-Djurgården. Foto: Sören Andersson/TT

Därför anmäler Djurgårdsupportern polisen

En Djurgårdssupporter polisanmäler en polisman efter ett läktarbråk under det allsvenska mötet Djurgården-IFK Göteborg, skriver Aftonbladet och Expressen.

Supportern säger att han försökte lugna ned supportrarna och prata med polisen när ett internt slagsmål bröt ut i Djurgårdsklacken efter hemmalagets kvittering till 2-2.

– Jag väljer att sätta mig ner och räcka upp händerna för att visa att jag inte kan göra mer. Jag försöker bara skydda mitt huvud. I dag känner jag mest frustration men det är klart att jag också är förbannad på idioten som slog två batongslag i huvudet på mig, säger han till aftonbladet.se.

Supportern är mörbultad.

– Jag ska till läkaren för att dokumentera. Jag har ett stukat eller brutet pekfinger på ena handen. Någon form av muskelskada i biceps. Mitt öra är rött och svullet och jag har en stor bula i bakhuvudet, säger han till expressen.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista