Antti Raanta
Antti Raanta med Lilla My på sin målvaktsmask. Foto: TT

Mumintrollen portas från NHL

Mumintrollet och Lilla My är inte välkomna i NHL. I alla fall inte enligt företaget Moomin Characters, som äger rättigheterna till figurerna.

Företaget har kontaktat New York Rangers-målvakten Antti Raanta, som den här säsongen har spelat i hjälmar prydda av Mumintrollet och Lilla My.

– Tove Jansson (Mumintrollens skapare) var mycket noggrann med sin komposition. Hon var väldigt petig med att mumintrollen inte figurerar i andra miljöer än där hon själv har skrivit in dem. Det vill säga mumindalen, säger vd:n Roleff Kråkström till finländska Yle.

Kravet att Raanta ska sluta använda hjälmarna gäller först från nästa säsong, eftersom företaget förstår att det handlar om en hyllning till Mumintrollen.
– Jag väntar och ser vad som händer. Känns som om det inte är hela världen om jag använder den här masken, säger Raanta till Yle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista