Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Mycket speltid för Eldebrink i förlustmatchen

Elin Eldebrinks belgiska Castors Braine förlorade mot turkiska Agü Sport med 60-56 efter förlängning. Men positivt var att Eldebrink fick mycket speltid.

Elin fick mycket speltid när den jämna och målsnåla matchen skulle avgöras - hon spelade hela den fjärde quartern. Men där föll alltså inte avgörandet.

Men även i förlängningen spelade hon varje minut och det såg länge ut som att det skulle bli vinst.

Till slut blev det drygt 23 minuters spel och sju poäng för Elin.

Elin Eldebrink har ju fått ett korttidskontrakt med belgiska Castors Briaine som back-up för skadade Julie Allemand. Klubbens förstaval på positionen som point-guard är Marjorie Carpreaux som någon kanske minns från Solna Vikings under 2012.

Elin fick vänta till drygt sju minuter in i matchen på att få spela och bänkades igen efter drygt tre minuter av det andra quartern. Det blev inget succébyte för Castors för med Elin på bänken gjorde Agü 12-0.

Det blev ny vila under nästan hela tredje men när hon väl kom in kom den första tvåan och sedan fick hon spela resten av matchen.

Eftersom Euroleague är den högsta nivån så gläds säkert Sveriges förbundskapten Jurgita Kausaite åt 23 minuter. Värdefullt när hon och Sverige ska möta Spanien i EM-kval i november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista