Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån
Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Måstematch för Falkenberg

Lördagens enda herrallsvenska match är mellan Falkenberg och Djurgården.

Falkenberg (14) - Djurgården (6)

Matchens betydelse: Stor betydelse för Falkenberg som ligger på kvalplats. Två poäng upp till Kalmar som är på fast mark, så en seger i minst en av de återstående matcherna är ett måste för att slippa kval, samtidigt som de är beroende av hur det går för Kalmar. 
Liten betydelse för sexan Djurgården. Dock finns det en minimal chans att ta över femteplats från Malmö FF men då krävs två segrar för Stockholmslaget med stora siffror, samtidigt som Malmö FF förlorar båda sin avslutande matcher.

Form: FFF kommer från sin största seger i Allsvenskan när de vann med 6-0 mot Åtvidaberg senast. Dessförinnan hade de förlorat tre raka.

Inbördesmöten: I våras vann Djurgården med 3-1. Dock vann Falkenberg när lagen möttes i Falkenberg ifjol.  

Heta fakta: Falkenberg har förlorat sina sex senaste lördagsmatcher, och är segerlösa i sina 14 senaste. Hans Eklund har inte vunnit några av sina fem allsvenska möten med Djurgården som tränare. Djurgården gör sin poängmässigt bästa allsvenska sedan 16-lagsserien infördes 2008. Kerim Mrbati är avstängd.

Statistikkälla: Infostrada


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".