Frölundajubel efter att Andreas Johnson (88), vänster, gjort 1-0. Foto: Adam Ihse/TT
Frölundajubel efter att Andreas Johnson (88), vänster, gjort 1-0. Foto: Adam Ihse/TT
Modo-Frölunda 2-3

Modo kvar i botten – Frölunda fortsätter vinna

3:02 min

Bottenlaget Modo mot serieledaren Frölunda. En munsbit för göteborgarna förstås? Inte alls. Men Modo förlorade igen.

Radiosportens Christer Jonasson valde matchens lirare:
Modo: Adam Reideborn
Frölunda: Johan Gustafsson

– Det är klart att det är fruktansvärt frustrerande. Bortsett från de fem första minuterna så gör vi en otroligt bra match. Vi krigar...Jag har aldrig varit med om att det är så många studsar som avgör. Men man kanske ska förtjäna de där studsarna också, säger Modos assisterande tränare Henrik Gradin till Radiosporten. 

– Det här var inte vår bästa match. Vi slarvar efter tio minuter både med och utan puck. Vi har inte den rätta gnistan. Jag trycker inte att vi kommer upp i den nivå som det här laget har skämt bort mig med, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg. 

2-3 hemma mot suveräna seriekrossen Frölunda är förstås ingen katastrof. Och knappast oväntat; Frölunda kom till Örnsköldsvik med fem raka segrar, Modo släpade på fem raka förluster.

Ändå luftade Modotränaren Larry Huras viss optimism före nedsläpp. Trots de ideliga förlusterna menade han att defensiven successivt förbättras på sistone.

Men Modo darrade direkt till i försvarsspelet. Frölundas 0-1 efter blott 1.59 kom efter en misslyckad backrensning som träffade Johan Sundström och studsade turligt i mål. Ett "dirty goal", medgav han i C Mores pausintervju.

Andra perioden spjärnade Modo emot bättre. Efter den tredje Frölundautvisningen kom kvitteringen. Joel Kwiatkowski sköt lågt på håll och gjorde sitt första mål för Modo, för dagen i rosa tröjor i en kampanj för Cancerfonden och Rosa bandet.

Frölundas 1-2 drygt fyra minuter före paus var inte orättvist. Med uppdrivet tempo vässades också lagets chanser.

Modo, som under säsongen haft svårt att utnyttja numerära överlägen, kom ut i tredje med skärpt attityd. Den norske veteranen Per-Åge Skröder fick till 2-2 i ett powerplay. Lagen utbytte alltmer intensiva attacker och Modo hotade faktiskt seriens tuffaste motstånd på allvar.

Men Sebastian Stålberg återgav Frölunda ledningen. Forwarden kunde enkelt slå in pucken sedan ett backskott studsat fram till honom. Det blev segermålet.

Frölunda straffade Modo med 7-0 i början av månaden i Göteborg. Nu gick Modo med betydligt högre huvuden från rinken. Men fast i botten är man.


MATCHFAKTA

Modo-Frölunda 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Första perioden: 0-1 (1.59) Johan Sundström.

Andra perioden: 1-1 (8.16) Joel Kwiatkowski (Kyle Wilson) spel fem mot fyra, 1-2 (15.37) Andreas Johnson (Ryan Lasch).

Tredje perioden: 2-2 (3.54) Per–Åge Skröder (Robert Butler, Axel Ottosson) spel fem mot fyra, 2-3 (14.04) Sebastian Stålberg (Oliver Lauridsen, Elias Fälth).

Skott: 27-30 (7-10, 13-12, 7-8).

Utv, Modo: 4x2. Frölunda: 5x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 5 654.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista