Louice Halvarsson Frida Eldebrink och Elin Eldebrink. Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

Segrar för Eldebrink och Halvarsson

Landslagsspelarna Frida Eldebrink och Louice Halvarsson har varit i farten i Euroleague - den finaste europeiska klubblagsturneringen i basket.

Det blev vinst för både Frida Eldebrink och Louice Halvarsson. Detta är viktiga matcher inför EM-kvalet mot Spanien i nästa månad.

Dynamo Kursk-Famila Schio 63-58

Nästan 24 minuters spel för Frida Eldebrink men bara en poäng. Man kan konstatera att hennes roll här är annan än i det svenska landslaget - här är det andra som ska stå för avsluten. Förutom ett missat straffkast hade Frida bara ett avslut.

Frida Eldebrink fick vänta till den andra quartern innan hon fick spela. Fick då en foul efter tio sekunder och minuten senare kom en turn-over. Men när pausen kom och hon hade spelat hela andra.

Lite mer spel därefter och hon fick också förtroendet när gästerna var nära att gå ikapp.
När det avgjordes var det genom Epiphanny Prince som med 3 poäng på straffkast och en steal vann matchen.

Men statistikdrottning var Nneka Ogumwike i Kursk som satte 26 poäng och tog 16 returer. Oogumwike som spelar i LA Sparks med Farhia Abdi under WNBA-säsongen.

Uniqa Sopron-Parfumerias Avenida 73-67.

Louice Halvarsson spelade 30 minuter, gjorde tolv poäng tog tre returer och landade på +3 när Sopron tog sin första seger efter två raka förluster.

Louice fick en kanonstart på matchen när hon svarade för de första poängen med en lay-up och kunde sedan gå till pausvila med fina +17 efter drygt 16 minuters spel.

Efter tre minuter av tredje quartern blev Louice bänkad när Sopron började tappa en stor pausledning. Detta fick dock ingen positiv effekt för laget som tappade 2-15 och då fick hon komma in igen. Svarade då direkt för en lay-up och stoppade eländet och förljde strax därpå upp med att skjuta i två poäng till. Tur för ett lag som då var i rejäl brygga.

Men drygt fyra minuter kvar av matchen ledde det spanska laget för första gången men det kom alltså en vändning till.

Igår spelade Elin Eldebrinks belgiska lag astors Braine i samma turnering och vann. Elin spelade nästan 17 minuter, gjorde sex poäng och stannade på +9.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista