Erik Skoglund. Foto: Pontus Lundahl/TT
Erik Skoglund. Foto: Pontus Lundahl/TT

Skoglund möter Jacks överman

Boxaren Erik Skoglund har klart med en ny motståndare. Den obesegrade svensken försvarar sitt interkontinentalbälte i lätt tungvikt (IBF) mot amerikanen Derek Edwards i Nyköping den 19 december.

Edwards siktar på sin andra svenska skalp efter knockout-segern mot den nuvarande världsmästaren Badou Jack - svenskens enda förlust hittills - i februari förra året.

Derek Edwards har annars förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Sedan segermatchen mot Badou Jack i februari 2014, där domaren bröt matchen i den första ronden sedan Badou Jack varit nedslagen två gånger, har Edwards bara gått två matcher och förlorat båda på poäng. Men mot kvalificerat motstånd.

"Edwards är en väldigt skicklig fajter som har mycket kraft i slagen men jag är den bättre boxaren. Jag har mött hårtslående motståndare tidigare och är inte orolig för att bli träffad. Min haka kommer att tåla Edwards slag och jag är säker på att jag har vad som krävs för att besegra honom", säger Skoglund i ett pressmeddelande.

Skoglund har radat upp 23 segrar som proffs. Edwards har 27 segrar, fem förluster och en oavgjord match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista