Malmö-fans attackerade i Ukraina. Foto: SVT
Malmö-fans attackerade i Ukraina. Foto: SVT

Malmö-fans attackerade igen i Ukraina

3:16 min

Supportrar till Malmö FF attackerades i Lviv inför matchen mot ukrainska Sjachtar Donetsk i Champions League. MFF-supportrarna var samlade vid en bar när ett gäng personer plötsligt kom rusande och kastade saker.

– Det var lite kaotiskt. Det kan ha varit 30-40 personer, andra säger upp emot 100 som sprang igenom området och stormade en uteservering, säger Sveriges Radios utsände Dimitri Lennartsson.

SVT Sport sände direkt från fansens uppladdning när attacken skedde, och även tv-teamet tvingades springa från platsen. Se klippet här.

Enligt Sydsvenskans utsände reporter på plats ska minst en MFF-supporter vara i behov av sjukvård.

– Jag stod på en uteservering runt hörnet och såg det från sidan. Jag hörde krossat glas och att någon föll till marken, men jag har inte hört att någon ska ha blivit allvarligt skadad. Nu är det fullt med kravallpoliser, säger Lennartsson.

Även på måndagskvällen blev en grupp Malmö-fans överfallna och enligt Dimitri Lennartsson finns en stor oro bland Malmö-supportrarna.

– Många har inte velat skylta med sin MFF-halsduk på stan med tanke på det som hände i går kväll. Andra har sagt att nu fokuserar vi på fotbollen. Men efter den här händelsen har oron tagit över. Många undrar hur de ska ta sig till arenan på ett säkert sätt.

Malmö FF uppmanar på sitt twitterkonto sina fans att inte gå runt med synliga MFF-attiraljer.

Matchen börjar klockan 20.45 och sänds direkt i Sportextra i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista