Experten om Zlatans hostningar: ”Är inte orolig”

2:03 min

Zlatan Ibrahimovic hostade sig igenom dagens presskonferens inför playoffmatchen mot Danmark. Men Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson är inte orolig för att hostan ska ställa till det för Zlatan på lördag.

– Jag tror nästan alla fotbollsspelare som varit på hyfsad nivå är vana vid att man inte känner sig 100 procent frisk, att man känner att man har någonting som retar i halsen. Det viktiga är att man inte drar på sig något virus så att man får feber som drar ner orken och prestationsförmågan, säger Richard Henriksson.

Radiosportens expert tror att Zlatan skulle agerat annorlunda om han hade känt sig sjuk.

– Zlatan har tränat hela den här veckan och han är så pass rutinerad att han hade ju kunnat stå över en träning om han hade känt i kroppen minsta lilla osäkerhet huruvida han var fullt frisk eller inte, säger Richard Henriksson.

Hur laddad tror du att Zlatan är inför playoffmötet mot Danmark?

– Jag tror han är väldigt motiverad, det är nåt extra att spela i landslaget för Zlatan, han är ju villig att verkligen axla rollen också att han är ledaren för det här laget, han sitter på den här presskonferensen och säger ”jag tar på mig all press, pressen ska ligga på mig, det är bättre att den gör det”. Det är inte många idrottsmän som gör det överhuvudtaget. Där känner man sig väldigt trygg i Zlatan att nästan alltid när det betyder som mest så är han som allra bäst också, säger Richard Henriksson.

Hör hela Zlatans presskonferens här.

Radiosporten sänder Sverige-Danmark i Sportextra i P4, på webben och i appen Sveriges Radio Play. Avspark 20.45.