Idel svenska basketförluster

Det var en tung dag för svenskorna i EM-kvaltruppen inför matchen mot Spanien nästa lördag.

Det fanns ändå en del positiva inslag om man ser matcherna med svenska ögon. Men, negativt också för den delen.

Euroleague:

ESBVA-Dynamo Kursk 78-70

Frida Eldebrink: 26 minuter, 2 poäng

Kommentar: Skönt att Frida äntligen fick lite speltid när Epiphanny Prince bröt matchen. Men - Frida får uppenbarligen inte skjuta. Femton skott på fem matcher säger allt. Det är ju inte den Frida vi känner.

Castors Braine-USK Prag 49-73

Elin Eldebrink: Drygt 30 minuter, 9 poäng

Kommentar: Såg hela matchen och kunde konstatera att Praglaget var bättre i allt. Elin Eldebrink är nu förstaval som point-guard men varken hon eller Marjorie Carpreaux kunde glänsa mot till synes övermärktigt motstånd.

Uniqua Sopron-Galatasaray 60-76 

Louise Halvarsson: Nästan 12 minuter, 2 poäng 3 returer.

Kommentar: Louice inte inkluderad i anfallsspelet och såg heller inte ut att vara riktigt bekväm med sättet att försvara. Sopron är inte bra. Verkar inte råda någon schysst stämning i laget heller. Såg ingen annan än Louice uppmuntra en medspelare under matchen. Jo förresten en gång med fem minuter kvar. Efter det gjorde Sopron 13-2. Kanske något att tänka på för egospelarna. Såg dock inte hela på grund av massor av avbrott.


Eurocup 

Luleå-Istanbul Universitesi 77-86 

Martina Stålvant: Nästan 35 minuter, 13 poäng.

Allis Nyström: Drygt 22 minuter, 9 poäng

Anna Barthold: Drygt 29 minuter, 7 poäng 11 returer.

Josefin Vesterberg: Nästan 38 minuter, 12 poäng.

Kommentar: Såg tyvärr inte matchen men gläds åt att Josefin spelade så mycket. Hon har ju haft problem med ett skadat finger men det verkar nu vara OK. 

Besiktas-Adana Aski 87-70

Amanda Zahui: Drygt 22 minuter, 14 poäng 8 returer.

Kommentar: Prefekt uppladdningsmatch. Amanda mot kroatisk och rysk landslagscenter. Av dem var Ivankovic övermäktig med 23 poäng och 11 returer. Men Amanda som brukar få stå tillbaka för brasilianskan De Souza fick nu spela med henne men det hjälpte ändå inte för seger.

Nantes-PINKK Pecsi 88-57.

Binta Drammeh: 32 minuter 12 poäng.

Kommentar: Binta spelar i ett riktigt skralt lag men har då å andra sida stor uppgift. Binta har spelat i två av de tre förlustmatcherna och är vassast när det gäller poängproduktion med ett snitt på 18.